131
collega's

4
organisaties

3
landen

4 ha
opslag

Werken bij team Vlaeynatie 

 

Vlaeynatie B.V. is een van oorsprong Gents/Antwerps op- en overslagbedrijf dat in 1845 is opgericht door Henri Vlaey. De Dikke van Daele definieert het woord 'natie' als een bedrijfsvorm of gilde. In de havens van Antwerpen waren deze 'naties' oorspronkelijk verenigingen van ambachtsgilden die de behandeling en het transport van de kaaien naar pakhuizen regelden.

Tot op de dag van vandaag is die betekenis nauwelijks veranderd. In 2015 is Vlaeynatie echter opgestart op de Axelse Vlakte. Vlaeynatie is een logistieke dienstverlener in de droge witte bulkpoeder; anorganische (kunst)meststoffen. In deze bewegende markt is onderscheiding van cruciaal belang. Daarom levert Vlaeynatie extra toegevoegde waarde door producten voor onze klanten te zeven, mengen en verpakken. Sinds 2015 zijn de activiteiten van Vlaeynatie enorm gegroeid op de Axelse Vlakte. Naast Terminal 1 en 2 zijn de vergunningen in aanvraag voor Terminal 3. Kortom, we staan niet stil!

Al snel na de start van het bedrijf zag Vlaeynatie haar kansen schoon in de veranderende suikermarkt in Europa.
We besloten naast de kunstmestterminal een nieuwe schakel toe te voegen aan onze dienstverlening: een suikerterminal genaamd Zeeland Sugar Terminal. Zeeland Sugar Terminal heeft twee gigantische opslag silo’s ter beschikking. In deze silo’s kan 130 miljoen kilo suiker opgeslagen worden. Voor jouw beeldvorming: hier kan je 26 miljard zoete bakjes koffie van drinken! Naast het opslaan van suiker kunnen we de suiker, door middel van onze hoogtechnologische afzakinstallaties, verpakken voor onze klanten. Hiermee zijn we als Zeeland Suger Terminal sinds 2016 een “high end” logistieke dienstverlener voor de suikerindustrie.

In 2019 werden twee nieuwe schakels toegevoegd aan de Vlaeynatie groep. Allereerst nam Vlaeynatie transportbedrijf Swagemakers Transport over. Hierdoor kunnen producten vervoerd worden per trein, boot en vrachtwagen. Vervolgens werd multimodale containerterminal: Trimodal Containerterminal Terneuzen - 3MCT onderdeel van de Vlaeynatie groep. Door middel van deze samenwerking kunnen wij onze klanten hierdoor een
"One Stop Shop” aanbieden.

Vlaeynatie is een sterk en stabiel bedrijf. Met onze partners en onderlinge samenwerkingen proberen we altijd het maximale uit iedere dag te halen. Door bij te blijven in technologische ontwikkelingen, oog te hebben voor elkaar en veilig te werken, lukt ons dit goed. Maar alles staat of valt bij onze vakmensen zonder hun draait er geen enkele machine, blijven boten vol en zal een computer enkel de mooie achtergronden van Windows vertonen. We zijn daarom uitermate trots op de inzet en toewijding van elk teamlid, iedere dag weer!

Ben je al enthousiast en wil jij, samen met jouw collega’s, dé verbindende schakel zijn in onze logistieke keten? Dan maken we heel graag kennis met jou!

Ben je benieuwd hoe het terrein van Vlaeynatie er achter de slagbomen uit ziet? Bekijk hier onze bedrijfsfilm.

 

Werken bij team Swagemakers

 

Swagemakers Intermodaal Transport BV is de afgelopen 50 jaar gegroeid tot een kennisorganisatie die haar expertise continu deelt, om voor de eindklant een perfecte logistieke totaaloplossing te creëren! Dit hebben wij bereikt door continu de verbinding met andere partijen te zoeken met 100% vertrouwen in elkaars vakmanschap. Ofwel: verbinden in vertrouwen.

Wij verzorgen, in samenwerking met een aantal rederijen, voor onze klanten "door to door" leveringen naar overzeese bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Op basis van een jarenlange ervaring en goede samenwerking bieden wij naar elk land een passende logistieke oplossing aan. Via een internationale railoperator kunnen wij ook via het spoor een groot aantal verschillende landen bereiken.

Daarnaast dragen wij als bedrijf constructief bij aan een schoner milieu. Daarom maken wij samen met onze klanten bewust de keuze voor intermodaal vervoer, met een aantoonbare CO2-reductie als resultaat. Wij beschikken over een modern wagenpark dat voldoet aan de hoogste milieunorm. Wij zijn momenteel ISO 9001:2015 gecertificeerd. Bedoeld om op deze wijze de milieubelasting te verminderen.

Swagemakers is een erg hecht team en een aantal van onze collega's rijden al een heel aantal jaren voor ons. We blijven groeien en zoeken daarom nieuwe chauffeurs. Wil jij werken als container chauffeur met daarbij je eigen truck, de laatste technologische snufjes en werkzaam zijn in een lokaal en regionaal gebied? Dan komen we graag met jou in contact!

“Waarom ik bij Vlaeynatie werk? Het is een jong, groeiend
en dynamisch bedrijf met doorgroeimogelijkheden.”


– Birger, Supervisor

“Waarom ik bij Vlaeynatie werk? Het is een jong, groeiend
en dynamisch bedrijf met doorgroeimogelijkheden.”


– Birger, Supervisor

Mogen wij bij jou solliciteren?